Salat med kinarejer, radiser og spiselige blomster - det skal du bruge:
Opskriften er til 4 personer
Lidt olie til stegning
16-20 kinarejer med skal
1 bakke bønnespirer
100 g friske ærter uden bælge
1 bundt radiser
1 lille bundt asparges
Spiselige blomster, fx bellis, stedmoderblomst, løvemund og skvalderkålsblade •
4 skiver groft rugbrød
Dressing:
2 dl god olivenolie
1 spsk dijonsennep
3 spsk balsamico 1 lille rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
Salat med kinarejer, radiser og spiselige blomster - sådan gør du:Varm olien op på en pande. Steg kinarejerne ca. 1 minut på hver side, og læg dem på en tallerken, så de kan køle af. Pil skallerne af rejerne. Skyl bønnespirerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Læg bønnespirerne i bunden af 4 store glas (eller en stor skål) sammen med ærterne. Skyl radiser, asparges og spiselige blomster. Skær radiserne i skiver og aspargeserne i mindre stykker. Læg de forskelle ingredienser i glassene sammen med rejerne. Pynt med blade fra spiselig kløver, bellis og viol. Skær rugbrødet i trekanter, og rist det på en brødrister.
Dressing:
Rør olie, sennep og balsamico godt sammen. Tilsæt løg og hvidløg, og rør det sammen. Server dressingen ved siden af salaten sammen med ristet rugbrød.