Et friskt pust i den mørke vintertid, det er hvad denne nudelsalat er! Sprød og spicy – og kan tilpasses i styrke efter smag og behag.
Den delikate tun kommer virkelig til sin ret i denne salat, og alle smagsnuancer er lige så rå og enkle, som de bør være i det asiatiske køkken - og bare rolig, den behøver ikke spises med pinde, for at smage rigtigt!
Tid: 35 minutter – 2 personer
Tip! Fisk, som serveres i rå form, bør først fryses i mindst 1 døgn ved ÷20° eller minimum 4 døgn ved ÷18°. 300 g frisk tunbøf.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Peanutglaseret nudelsalat
INGREDIENSER:
Dressing:
Salat:
FREMGANGSMÅDE:
Steg tunbøffen på en grillpande 1-2 minutter på hver side, alt efter hvor tyk den er. Den skal være rød og rå indeni, så smager den bedst. Skær den i store tern.
Dressing: Pisk limesaft sammen med fiskesauce, olie og honning, og smag til med fintrevet ingefær.
Salat: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og bland lidt af dressingen i, så de ikke klistrer sammen. Skræl kinaradise og gulerødder. Skyl agurk og forårsløg. Skær kinaradise, gulerod og agurk i tynde strimler på langs. Skær forårsløgene i tynde strimler på langs eller i tynde skiver på skrå. Fjern kernerne i chilien, og skær den i tynde skiver på skrå. Hak koriander groft. Bland de strimlede grøntsager sammen med nudler, forårsløg, koriander og dressing. Anret tunen, og pynt med chili.
Tip! Grøntsager skæres nemt i tynde strimler med en spiralizer, et mandolinjern eller en tyndskræller.