Prøv denne krydrede og cremede muslingebisque, der har en delikat muslingesmag og lille snert af kamille.
LÆS OGSÅ: Få opskriften på 3 sunde supper
Portioner: Forret til 4 personer eller hovedret til 2 personer.
INGREDIENSER:
FREMGANGSMÅDE:
Varm en stor gryde op, tilsæt olie og sautér alle grøntsagerne sammen med timian, stjerneanis og peberkorn i 1-2 minutter. Kom muslingerne i gryden, vend rundt, tilsæt jurançon og damp under låg i 4 minutter. Tilsæt fiskefonden og damp, til alle muslingerne er åbne. Pas ekstremt meget på: Får muslingerne for meget varme, kan de blive seje og uspiselige.
Træk muslingerne fra varmen og sigt muslingefonden over i en mindre kasserolle gennem en sigte. Hold muslingerne lune under låg.
Tilsæt kamilleblomst i fonden og lad den trække i 5 minutter, eller til den smager af kamille. Smag på fonden undervejs – den må absolut ikke blive bitter.
Sigt fonden igen gennem et klæde, kog den op og pisk den op med piskefløde, cremefraiche 38 % og koldt smør. Smag suppen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Anret de lune muslinger i tallerkener, skum suppen op med en stavblender og hæld den over muslingerne.
Opskriften er fra bogen 'Gæstebud' af Thomas Herman. Køb bogen HER
LÆS OGSÅ: SUNDHED | 6 gode grunde til at spise citroner SUNDHED | 6 gode grunde til at spise citroner