Fisk og skaldyr

OPSKRIFT | Muslingebisque med kamille

Til de koldere årstider findes der intet bedre end at varme sig på cremet og fyldig suppe. Hvad med en lækker muslingebisque med kamille? Du får opskriften her.
af redaktionen - Opskrift fra bogen 'Gæstemad' . 23.12.2016
muslingebisque

Prøv denne krydrede og cremede muslingebisque, der har en delikat muslingesmag og lille snert af kamille.

LÆS OGSÅ: Få opskriften på 3 sunde supper

Muslingebisque med kamille

Portioner: Forret til 4 personer eller hovedret til 2 personer.

INGREDIENSER:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 1 kg friske blåmuslinger
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1/2 porre
  • 1/2 fennikel
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 kviste citrontimian
  • 2 stjerneanis
  • 5 sorte peberkorn
  • 3 dl jurançon eller anden sød, hvid dessertvin
  • 7 dl fiskefond
  • 10 g kamilleblomst
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk cremefraiche 38 %
  • Lidt koldt smør, skåret i små tern
  • Citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE:

Varm en stor gryde op, tilsæt olie og sautér alle grøntsagerne sammen med timian, stjerneanis og peberkorn i 1-2 minutter. Kom muslingerne i gryden, vend rundt, tilsæt jurançon og damp under låg i 4 minutter. Tilsæt fiskefonden og damp, til alle muslingerne er åbne. Pas ekstremt meget på: Får muslingerne for meget varme, kan de blive seje og uspiselige.

Træk muslingerne fra varmen og sigt muslingefonden over i en mindre kasserolle gennem en sigte. Hold muslingerne lune under låg.

Tilsæt kamilleblomst i fonden og lad den trække i 5 minutter, eller til den smager af kamille. Smag på fonden undervejs – den må absolut ikke blive bitter.

Sigt fonden igen gennem et klæde, kog den op og pisk den op med piskefløde, cremefraiche 38 % og koldt smør. Smag suppen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Anret de lune muslinger i tallerkener, skum suppen op med en stavblender og hæld den over muslingerne.

Opskriften er fra bogen 'Gæstebud' af Thomas Herman. Køb bogen HER

LÆS OGSÅ: SUNDHED | 6 gode grunde til at spise citroner SUNDHED | 6 gode grunde til at spise citroner