Denne pizza indeholder hverken mel, kød eller ost - og så skal den ovenikøbet spises kold.
Bunden er lavet af broccoli, den er fast, og kan spises med hånden hvis det er sådan man foretrækker at spise sin pizza. Smagen af kål er meget mild og bliver brudt med den friske creme af ærter, hytteost og et frisk pift citronskal. Pizzaen bliver toppet med bagt laks, ærter og bønnespirer.
Se også: Blomkålspizza med parmaskinke
Top sommerpizzaen med friskværnet peber, og server en lækker og frisk salat til. For eksempel en salat med squash, melon, mynte og pinjekerner.
Sådan gør du:
Ærtecreme:
100 g ærter (gerne fra frost)
2 store spsk hytteost 4 %
Skallen fra 1 økologisk citron
1 tsk oregano
Salt og peber
Optø ærterne og blend dem sammen med hytteost, citronskal, oregano og smag til med salt og peber.
Broccolipizza bund:
1 broccoli - også stokken
1 æg + 2 æggehvider eller 2-3 hele æg
5 spsk loppefrøskaller
1 tsk salt
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom broccoli i en foodprocessor og hak det meget fint.
Kom broccolien i en skål og rør det sammen med æg, salt og loppefrøskaller
Lad dejen stå og trække i 10 min så fibrene kan sgu væsken til sig og samle dejen.
Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 30 min.
Læg pizzabunden på en bagerist og lad den afkøle.
Topping:
Ærtecreme
200 g bagt laks, varmrøgetlaks eller røget laks
1/2 bakke bønnespirer
1 lille rødløg
Friskkværnet sort peber
Samling af pizzaen:
Smør et tykt lag ærtecreme ud på broccolibunden, fordel plukket laks lidt over det hele, drys med bønnespirer, rødløg og giv pizzaen et drys peber.
Server pizzaen sammen med en lækker og frisk salat.
Se også: Tre opskrifter med asparges
OBS! Opskrift og billeder tilhører bloggen Vanløse Blues
Se mange flere opskrifter lige HER