Fisk og skaldyr

Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner

Sommermad når det er bedst! De sprøde savojkåls-wraps med stegt laks og edamamebønner er både sundt, let – og virkelig lækkert.
af redaktionen 21.07.2017

Smag en bid af sommer og sol med denne lækre og lette sommerret. Når du vikler laksen ind i sprøde kålblade, får du både grøntsager, protein og sundt fedt i én lille pakke. Du kan lave din egen krydrede salt ved at blande tørrede chiliflager og havsalt, og servere den til savojkålswrappene.

LÆS OGSÅ: Salat med røget laks og radiser

Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner

Tid: 35 minutter – Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

  • 600-800 g fersk laks uden skind
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 100 g sesamfrø
  • 4 spsk. sesamolie til stegning
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. sojasauce

TILBEHØR

  • 300 g basmatiris
  • 200 g edamamebønner uden bælg, fra frost

SAVOJKÅLS-WRAPS

  • 4 savojkålsblade
  • 1 agurk
  • ½ bundt koriander
  • 2 limefrugter

FREMGANGSMÅDE

Skær laksen i 4 stykker. Skyl og riv skallen af citronen. Bland citronskal, chiliflager og sesamfrø i en dyb tallerken, og vend laksestykkerne i blandingen. Steg laksestykkerne i olie på en pande i 2 minutter på hver side. Tilsæt honning og sojasauce, og lad det stege med i yderligere 3 minutter, til laksen er gylden og sprød.

Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad edamamebønnerne koge med i de sidste 2 minutter.

Savojkåls-wraps: Skær stokken af kålbladene. Læg bladene i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i et par minutter, til de er bløde. Hæld vandet fra. Skyl og flæk agurken; skrab kernerne ud, og skær agurken i skiver. Fyld kålbladene med risblandingen, agurk og laks. Drys wrappene med plukket koriander, og servér med limefrugter skåret i både.

Sponsoreret indhold