Køb muslinger friske hos din lokale fiskehandler, eller følg trenden og fang dine muslinger selv. Fordelen ved at købe friske muslinger i stedet for frosne er, at du sikrer dig, at det er lokale råvarer, fanget under ordentlige forhold.
Ceviche med muslinger og granatæble
Blåmuslinger i cider og øl
Spaghetti alla vongole (Spaghetti med venusmuslinger)
Havtaske med kammusling og hummer
Kammusling med strandkål
Kammuslinger med rejer og snowcrab
Grøn forårssuppe med grillet kammusling
I Danmark fanges der især muslinger i Limfjorden, ligesom andre skaldyr, østers og rejer, også fanges her.
Muslinger skal være levende, når du bruger dem. Er de døde eller halvdøde, skal du kassere dem. De skal være lukkede eller lukkes, når du renser dem. Muslingerne renses under rindende vand for tang og sand, og skægget fjernes. Under kogning skal muslinger åbne sig, hvis de ikke gør det, skal de kasseres.
Der findes selvfølgelig forskellige slags muslinger. Den mest kendte musling, der spises er blåmusling. Blåmusling har en fin mørkeblå skal og kan blive op til ti cm lange. Blåmusling fanges ved at man samler dem op fra havbunden.
Også kammusling er en populær musling i køkkenet. Kammusling er noget større end andre arter muslinger og skal være minimum 10 cm lange, når de fanges. Kammuslinger lever i de arktiske områder. Andre arter musling er fx linemusling og venusmusling.
Vidste du…
At blåmusling indeholder 2 g fedt pr. 100 g og dermed betegnes som en halvfed fisk?
Sæson
Vinter, når det er koldt