(4 personer)
300 g hvid fi sk, f.eks. torsk,
hellefi sk el. sej
3 citroner
1 æble
1 løg
3 spsk friskhakket mynte
800-1000 g friske blåmuslinger,
dampet i forvejen
1 lille, hel habañero-chili
saft af 2 appelsiner
saft af 2 lime
lidt jomfruolivenolie
salt og peber
1 granatæble
Skær fisken i terninger. Pres saften af citronerne og lad fisken trække i saften i 4-6 timer på køl. Skræl æblet og skær det i terninger, hak løg og mynte fint. Hæld saften fra fi sken og vend kødet med æble, løg, mynte og chili. Pil muslingerne ud af deres skaller og vend dem i - men gem 5 hele muslinger i deres skaller per anretning til pynt. Befri chilien for kerner og skær den i meget små terninger. Habañero-chili er meget stærk, så brug evt. handsker og undgå at gnide dig i øjnene. Smag til med chili, appelsin- og limesaft, en smule olivenolie, salt og peber. Lad cevichen trække i en halv time og fordel den i fi re portionsskåle eller hæld den i en stor serveringsskål. Del granatæblet, befri det for kerner og pynt hver anretning med en lille teskefuld kerner, men først i sidste øjeblik, da kernerne farver meget.
Læs også: 7 grunde til at spise granatæble
Se flere opskrifter på ceviche: