(4 personer)
1 bdt. koriander
1 spsk rosenpeber
2 pigeonæbler
1 rød chili
200 g torskefilet
1 pakke filodej (4 ark)
rapsolie til pensling og stegning
1 rødbede (150-200 g)
4 spsk citronolie
frisk peberrod
Vask og tør korianderen og hak den fint. Knus rosenpeber i en morter. Skær æblerne med skræl i fine små terninger og gør det samme med chilien. Bland det hele sammen i en skål. Skær torskefileten i otte stave, ca. 1 cm brede og 10 cm lange.
Rul filodejen ud. Tag et ark og pensl det med rapsolie. Læg et ark mere ovenpå. Klip arket i fire stykker. Læg et stykke torsk lidt inde på hver firkant. Drys æbleblandingen ovenpå. Fold enderne ind og rul filodejen stramt om fisken, til det er som en tyk cigar. Gentag til du har otte styk.
Opvarm rigelig olie i en dyb pande. Steg rullerne sprøde i den varme olie. Gå ikke fra gryden, varm olie kan være farlig! Når rullerne er gyldne, lægges de på fedtsugende papir.
Vask og skræl rødbeden og skær tynde skiver på en mandolin
eller rivejern.
Læg rødbedeskiver på hver tallerken. Placer torskerullerne ovenpå skåret over på tværs. Dryp med lidt citronolie og pynt med friskhøvlet peberrod.
Hvilken vin passert til denne fiskeret?
- Få svaret i denne video