Tilbehør

Bagte kartofler og peberrodscreme

Bagte kartofler en nem og lækker måde at servere kartofler på, og er samtidig meget velsmagende.
8.05.202108.05.2021 - af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com

Saltbagte kartofler

  • 900 g små kartofler
  • Olivenolie
  • 2 spsk havsalt

Peberrodscreme

  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 spsk hakket citrontimian
  • 1 spsk flydende honning (gerne lavendel)
  • 3-4 spsk friskrevet peberrod

Bagte kartofler og peberrodscreme er lækkert tilbehør.

Salt-bagte kartofler

Skrub kartoflerne, og læg dem i en bradepande. Dryp med lidt olivenolie, og drys havsalt hen over dem. Bag dem ved 200° i ovnen i 25-30 minutter. Server peberrodscremen til de bagte kartofler.

Peberrodscreme til de bagte kartofler

Rør de 2 slags cremefraiche sammen. Skyl citronen, og riv skallen fint. Pres citronen. Rør 2-3 spsk citronsaft og citronskallen i cremefraichen. Rør de resterende ingredienser i. Lad cremen stå og hvile i 30 minutter på køkkenbordet. Smag til - er den ikke stærk nok, så tilsæt mere revet peberrod.

Buffet - lav en lækker forårsbuffet for 100 kr. pr. person

Sponsoreret indhold