De lækre fjordrejer smager fortrinligt og kan bruges i et hav af skønne retter. Fjordrejerne smager naturligvis allerbedst, når de er i sæson og er friskfangende, men
Fjordrejerne dukker op på lavt vand, når temperaturen sniger sig op mod de 20 gr. Og så skal du fange dem!
Friske fjordrejer skal helst købes levende - medmindre du fanger dem selv, selvfølgelig.
Fjordrejer er i sæson fra april til oktober - og her smager de naturligvis allerbedst. Fjordrejer fanges dog i mindre mængder hele året rundt, så hvis du drømmer om en nytårsforret med de spændstige rejer, så burde det også kunne lade sig gøre. Forhør dig i din lokale fiskeforretning.
Lun på fjordrejer? Prøv fx opskrifterne på Fjordretter med burrata, tomater og skovsyre eller Tortilla med fjordrejer, stikkelsbær, relish og urter
Hæld rigeligt med vand og lidt salt og sukker i en stor gryde. Bring vandet i kog, og kom rejerne i. Det er vigtigt, at vandet bliver ved med at koge, så rejerne får en kort og effektiv tilberedning. Kog rejerne i højst 1½ min. Tag dem herefter op, og afkøl dem hurtigt i koldt vand, eller sæt dem i køleskabet med det samme, så de bevarer smag og struktur. Rejer, som afkøler i vand, skal hurtigt op igen for ikke at miste noget af smagen.
Vidste du...
at fjordrejer skifter farve fra brun til lyserød, når de bliver kogt?
Træk hovedet af rejen. 1. Tag med en negl fat midt på rygskjoldet, og fjern det midterste af skallen i ét stykke. 2. Hold fast i rejekødet, og træk halen af rejen. 3. Tjek til sidst rejen for små skalrester.
LÆS OGSÅ: 10 råvarer du skal spise i juli