Chutney med pære og chili - det skal du bruge:
Opskriften er til ca. 1/2 L.
5 pærer, ca. 600 g
1 dl vand
Saften af 1 lime
1 dl sukker
1 spsk salt
1 spsk gule sennepsfrø
2 spsk tørrede tranebær
2 tørrede piri piri (små chilier)
Atamon til glassene
Se også, hvordan du laver en lækker dessert med pære nedenfor
Chutney med pære og chili - sådan gør du:
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i mellemstore tern. Kog vand op med limesaft, sukker, salt og sennepsfrø, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt pæretern, tranebær og piri piri, og lad det simre ca. 30 minutter. Skold sylteglassene, og skyl dem med atamon. Når chutneyen har en grødet konsistens, hældes den på glas. Chutneyen er ret hot og smager godt til stærk ost eller koldt kød som roastbeef eller skinke.