Fisk og skaldyr

Lakseburger med avokado-mayo

Skift den traditionelle hjemmelavet burger med oksekød ud med en sprød lakseburger suppeleret af en god avokado-mayo. Du finder opskriften på lakseburger her!
af Line Sølvhøj Johansson / Opskrift og foto af Femmefood.com2.09.2014

Kom direkte til opskriften på denne lækre lakseburger!

Laks er en fantastisk spise, som både smager fortryllende, og som har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Server den skønne laks i en sprød burgerbolle fyldt op med salat og en vanedannende god avokado-mayo.

Prøv også opskriften: Smagfuld lasagne med søde kartofler

Lækker Lakseburger

2 personer

  • 2 burgerboller
  • 2 laksebøffer
  • 1 agurk
  • 1 rød peber
  • 1 rødløg
  • Feldsalat
  • Lollo rossa salat
  • 1 økologisk citron
  • Salt
  • Citronpeber

Avokado-mayo:

  • 2 avokadoer
  • 4 spsk. hjemmerørt hvidløgsmajo - du finder opskriften her!
  • 3 fed hvidløg (kan undlades)
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber

Læs også: Sund frokost: 7 lækre opskrifter

Sådan laver du avokado-mayo:

  1. Skær avokadoerne op og udhul dem med en ske. Kom avokadoen ned i en skål sammen med mayo og hvidløg.
  2. Mos blandingen med en stavblender.
  3. Smag den nymoste avokado-mayo til med citron, salt og peber.

Sådan laver du lakseburger:

  1. Sprøjt citronsaft på begge laksebøffer og krydr dem med salt og citronpeber. Steg dem på panden - først 5 minutter på skindsiden og derefter to minutter på den anden side. Drys de nystegte laksestykker med revet citronskal.
  2. Skyl og skær grøntsager ud i mindre stykker.
  3. Skær burgerbollen op og smør dem med avokado-mayo.
  4. Kom laksebøffen, salat og grøntsagerne i, og så er den klar til at nyde.

Læs også: 6 lækre opskrifter med fisk

Femmefood.com står bag opskriften på den lækre lakseburger - find flere opskrifter her!

Sponsoreret indhold