Mad
Fisk og skaldyr
Grøn forårssuppe med grillet kammusling
En skøn forårssuppe med kammuslinger, som du hurtigt kan lave en hverdag.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft
3.03.2009
Opskrift på forårssuppe med kammuslinger
(6 personer)
Det skal du bruge:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 bagekartofler
- 1 l grønsagsbouillon
- 500 g frosne ærter
- 1 bdt. mynte (gem en kvist til at pynte med)
- 2 stk. hjertesalat
- salt og peber
- 6 kammuslinger
- smør til stegning
- 6 tsk mynteolie (fås i supermarkeder og hos Oliviers & Co)
Sådan laver du forårssuppen:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- Pil løg og hvidløg og skræl kartoflerne. Hak hvidløget og skær løg og kartofler i grove stykker. Kog hvidløg, løg og kartofler møre i grønsagsbouillonen i 20 min. under låg. Tilsæt ærterne og kog uden låg i 8-10 min.
- Skyl mynte og hjertesalat, hak groft og rør det i suppen. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Suppen må godt være lidt grov i konsistensen. Smag til med salt og peber.
- Smelt smørret på en grillpande eller en almindelig pande. Når smørret er bruset af, steges kammuslingerne gyldne, ca. 1 minut på hver side.
- Anret suppen i skåle og læg en kammusling i midten. Pynt med mynteblade. Dryp med 1 tsk mynteolie rundt om kammuslingen.
Prøv også: Grøn ærtesuppe med lime og timian