Fisk og skaldyr

Hummer

Hummer er kendt som en dyr luksusspise. Lær mere om hummeren her og få skønne opskrifter med hummer.
af Redaktionen, Foto: Betina Hastoft 30.08.2012
Hummer

Hummeren er blåsort, mens skifter farve til rød, når den bliver kogt. En hummer kan blive op til 30 cm og vejer som regel knap et kilo, når den bliver fanget.

Opskrifter med hummer

Hummer med ærter, agurk og mayonnaise

Geddeboller med hummerbisque

Havtaske med hummer og kammuslinger

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Spaghetti med spinat og jomfruhummerhaler

Torsk og hummer i koralsauce

Jomfruhummeren er mindre end alm. hummer og rød/lyserød i farven ligesom en reje.

Europæisk hummer findes i Atlanterhavet hele vejen op langs Europa, mens den amerikanske hummer lever langs den amerikanske og canadiske østkyst nord for Boston.

Jomfruhummer findes omkring Danmark i Skagerrak, Kattegat og Nordsøen og i det nordlige Atlanterhav ud for Norge, Island og Færøerne.

Vidste du…
At hvis en hummer mister en klo, så vokser der en ny ud? Dette er meget praktisk, da hummeren bruger sin klo til at fange føde med.

Anvendelse
Hummer sælges frisk, evt. levende, mens hummerhaler også kan fås på frost. Hummer er bedst, friskest - og billigst - når du køber den på havnen. Hummer spises kogt, grillet, stegt og i supper.

Sæson
Dansk: april-oktober
Amerikansk: hele året
Jomfruhummer: hele året, højsæson: august-september