Fisk og skaldyr

Salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme

Lav salte vandbakkelser til forret, og fyld dem med røget laks og cremet krydderurtecreme.
Af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth13.01.2016
Klik og hop direkte til opskriften på vandbakkelser!Her er de vigtigste huskeregler, når du bager salte vandbakkelser og vandbakkelser generelt:Prøv også: Klassiske vandbakkelser med is og chokolade

Salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme

8-10 små

Dej:

  • 60 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 1½ dl kogende vand
  • 2 æg
  • 1 tsk havsalt (røres i til sidst)

Krydderurtecreme:

  • 200 g Philadelphia-flødeost
  • 1 spsk dijonsennep
  • 8 spsk fintklippet purløg
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 100 g røget laks, skåret i strimler
Pynt:
  • Fint klippet purløg og friskkværnet peber.

​Prøv også: En nem forret med fisk

Sådan laver du salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme:

  1. Dej: Smelt smørret, uden at det tager farve.
  2. Rør melet i til en jævn masse. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og pisk, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ”ristes” den et par minutter, uden at den tager farve.
  3. Tag dejen fra varmen, og pisk æggene i 1 ad gangen.
  4. Sprøjt dejen ud i små toppe på størrelse med femkroner. Bag dem ved 210° i 8-10 minutter.
  5. Lad dem køle helt af.
  6. Gør sprøjteposen ren.
  7. Krydderurtecreme: Rør Philadelphia med sennep, purløg, salt og peber. Kom krydderurtecremen i sprøjteposen med en lille tylle, og læg den på køl, til den skal bruges.
  8. Lav et lille hul i toppen af hver vandbakkelse, som du sprøjter krydderurtecremen ind i. Læg et lille stykke laks på hver, og drys med purløg og peber.

Se galleriet for andre gode forretter ...

Forretter der imponerer

Sponsoreret indhold