Danskernes kost og ernæring er ikke længere begrænset til "mormor mad" men er i dag præget af mange forskellige eksotiske retter og sund mad. Vi tilbereder og spiser i højere grad den mad, vi smager under vores rejser og bruger mange forskellige krydderier, når vi er masterchef i køkkenet.
Krydderier er sundhedsfremmende
Krydderier er sunde og vigtige i din kost og ernæring. De tilfører maden en palet af forskellige appetitvækkende duft-, smags- og farvestoffer.
Men krydderier sætter ikke kun gang i dine smagsløg. De sætter også gang i blodomløbet og har en sundhedsfremmende virkning, og det er undersøgt og bevist. Krydderier virker især fremmende på fordøjelsen af fedt og hjælper med at sætte forbrændingen i vejret.
Der findes også stoffer i nogle krydderier, der påvirker dit hormonsystem og skaber et forbedret forsvar mod naturlige og menneskeskabte giftstoffer i maden og miljøet.
Ingefær og bukkehorn mod hjerteanfald
Krydderier som ingefær og bukkehorn kan, ifølge undersøgelser foretaget af to danske og indiske forskere, dr. Krishna Srivastava og dr. Tariq Mustafa fra samfundsmedicinsk institut i Odense, beskytte mod hjerteanfald. Især hos personer med diabetes eller sygdomme i hjertets kranspulsårer.
De to læger har dokumenteret, at ingefær faktisk har en meget reel virkning på forskellige former for gigt. Dr. Mustafa' egen svigerfar i Canada, der nærmest var blevet invalideret af gigt i ankler og led, tog ingefær 3-4 måneder efter, at gigten var blevet konstateret, og han er i dag symptomfri.
Bruger du krydderier i din kost og ernæring, forkæler du altså ikke kun ganen, men forbedrer samtidig også dit helbred.
Læs om 10 vigtige krydderier nedenfor, som har hver deres helbredende effekt og se ISABELLAS sunde madopskrifter med krydderier