Fisk og skaldyr

Fjordrejer med grønne asparges, hasselnødder og estragoncreme

Prøv denne lækre sommerret med fjordrejer, aspages, hasselnødder og estragroncreme. Du og dine gæster vil blive vilde med den. Få hele opskriften her!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann7.07.2020

Der er sommer på menuen, når du sætter friskpillede fjordrejer og asparges på bordet. Imponér dine gæster med denne lækre og simple ret, der med garanti vil falde i de flestes smag. Bind retten sammen med en frisk estragoncreme, for at give prikken over i'et.

Få hele opskriften på den lækre sommerret herunder!

Roskilderejen

Farven på fjordrejen, også kaldet roskilderejen, kan variere fra gennemsigtige gulgrå til mørkebrun, da rejerne er i stand til at tilpasse sig farven på havbunden. Ligesom andre rejer har roskilderejen fem par gangben, hvor det forreste benpar har små klosakse.

SE OGSÅ: Tortilla med fjordrejer

Fjordrejer med grønne asparges, hasselnødder og estragoncreme

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave fjordrejer med grønne asparges, hasselnødder og estragoncreme

  • 16 grønne asparges
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 25 g hasselnøddekerner

Estragoncreme:

  • 100 g friskost
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk. akaciehonning
  • ½ usprøjtet citron
  • 2 stilke frisk estragon
  • Salt og peber

Til servering:

  • 200 g friskpillede fjordrejer
  • 1 håndfuld tallerkensmækker
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • Evt. surdejsbrød

LÆS OGSÅ: Fjordrejer: Læs, hvordan du koger og piller

Sådan laver du fjordrejer med grønne asparges, hasselnødder og estragoncreme

  1. Knæk den nederste, træede del af aspargesene, og kassér. Skyl og afdryp aspargesene.

  2. Steg aspargesene i olie på en pande i ½-1 minut, til de får lidt farve, men stadig er sprøde.

  3. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden. Hak hasselnødderne groft.

Estragoncreme:

  1. Rør friskost og yoghurt sammen i en skål, og tilsæt honning, fintrevet citronskal og -saft. Rør sammen til en glat creme.
  2. Pluk estragonbladene af stilkene, og hak bladene groft.
  3. Vend dem i cremen, og lad den trække i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Læg lidt estragoncreme i bunden af en tallerken, og fordel asparges og fjordrejer ovenpå.
  2. Drys med hasselnødder og tallerkensmækker, og dryp med lidt olivenolie.
  3. Krydr med salt og peber, og servér eventuelt med brød.

Flere opskrifter med fjordrejer?

Servér fjordrejer med burrata for dine gæster. Kombinationen af fjordrejerne og osten, er perfekt i denne ret! Få hele opskriften her!

Sponsoreret indhold