Vi nærmer os efterår og det er derfor tid til sundt, lækkert mad med sæsonens grøntsager. Grønkål er en af de sundeste grøntsager du kan spise og er rig på A, B og C-vitamin. Det har et højt indhold af både vitaminer, kostfibre og mineraler og har samtidig et lavt fedtindhold.
Grønkålen bliver typisk anvendt i grønlangkålen, som vi får til jul, men kan også bruges i salater.
100 g frisk grønkål
3 æbler
5 gulerødder
100 g frisk rødkål
1 bundt forårsløg
10-15 abrikoser
1 pose ristede pinjekerner
Lidt olie
1-2 tsk. honning
Hak det friske grønkål fint. Skær æbler, rødkål, forårsløg og tørrede abrikoser ud i små stykker og riv gulerødderne på et rivejern. Du kan riste pinjekernerne let på panden, hvis du ønsker dem mere sprøde. Bland alle ingredienser sammen i en skål. Tilsæt lidt olie og 1-2 tsk. honning for at tilføje sødme til grønkålens bitterhed.
TIP: Servér salaten med stegt kylling eller laks og du har et sundt og proteinrigt måltid.