Grønt

OPSKRIFT | Farverig og smagfuld salat der mætter

Få en opskrift på salat med bl.a. rødkål, kylling, avocado og figen fra bogen ”Den store antiinflammatoriske kostguide”.
af Karen Ellenhøj 11.05.2016

Irriterende hudproblemer, uforklarlig træthed, ømme led og fordøjelsesproblemer? Det man kan gøre meget ved at spise rigtigt.
Vi har plukket en opskrift fra ”Den store antiinflammatoriske kostguide” af ernæringsekspert Martin Kreutzer og madskribent Anne Larsen.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT| Salat med kylling, bacon og ærter

Salat med rødkål, kylling, avocado, chili, syltede løg, valnødder, figen, hvide bønner, brøndkarse og vinaigrette

Portion: 1 person (skaler op ved flere personer)

Ingredienser:

  • 2 spsk udblødte og kogte hvide bønner
  • 1 spiseskefuld syltede rødløg (se t.h.)
  • 2 halve valnøddekerner
  • 1 kyllingebrystfilet
  • lidt ekstrajomfruolivenolie
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1⁄4 tsk stødte, tørrede chiliflager
  • en stor håndfuld friseesalat
  • 75 g fintsnittet rødkål
  • 1⁄2 avocado
  • citron
  • 1⁄2 figen
  • 1 spsk dressing rørt af grov dijonsennep, hvidvinseddike, koldpresset rapsolie, havsalt
  • og friskkværnet sort peber
  • 1 lille håndfuld brøndkarse
Fremgangsmåde



De 50 g akaciehonning eller agavesirup vælter ikke den antiinflammatoriske livsstil, da man jo ikke drikker marinaden. Og det sursøde islæt i denne salat gør klart en forskel.

Få flere antiinflammatoriske opskrifter i kogebogen ”Den store antiinflammatoriske kostguide” af Martin Kreutzer og Anne Larsen. Kan købes HER

Sponsoreret indhold