At kylling og bacon klæder hinanden er ingen nyhed, tilsæt lidt ærter og en god dressing og du har opskriften på et sikkert hit ved middagsbordet, eller i madpakken. Opskriften stammer fra Anne Hjernøes kogebog 'Sunde Salater'. Herfra kommer også hendes opskrift på kikærtesalat, som du kan finde her.
SALAT MED KYLLING, BACON OG FRISKE ÆRTER
Det skal du bruge:
1 stort salathoved, efter eget valg
600 g tilberedt kyllingekød
200 g friskbælgede ærter, eller frosne uden for sæson
100 g bacon i ét stykke
1 stor håndfuld frisk kørvel + lidt til pynt
3 forårsløg
Dressing:
1½ dl cremefraiche
3 spsk god mayonnaise
1-2 spsk dijonsennep
1 tsk flydende honning
Flagesalt
Friskkværnet sort peber
Skyl salaten grundigt og slyng den tør. Bræk den forsigtigt i mundrette stykker og fordel dem på et fad.
Fordel kyllingekødet i mundrette stykker over salaten sammen med de friskbælgede ærter (gem lidt ærter til pynt). Skær baconen i strimler eller tern og steg dem sprøde på en pande. Læg dem til afdrypning på fedtsugende papir og kom dem herefter i salaten sammen med finthakket kørvel.
Rens og hak forårsløgene fint. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten. Pynt med de resterende ærter, stegt bacon, forårsløg og kørvel
TIP Kyllingekødet kan være fra en nystegt kylling fra dagen før, eller friskstegt bryst eller filet. Har du kogt en høne, kan kødet fra den også bruges.
TIP I stedet for ærter kan du også bruge edamamebønner,grønne bønner eller rå, fintsnittede grønne asparges..
Vind bogen sunde salater HER