Ret til 4 personer
2 hoveder hjertesalat2 bundter dild
200 g frisk stenbiderrogn (saltet fra fiskehandleren)
2 dl fløde
1 citron
2 dl olie (neutral, evt. vindruekerneolie)
Salt og peber
Vilde urter - alle vilde urter, som er tilgængelige evt. fra egen have, kan bruges, f.eks. skvalderkål, skovsyre, etc.
Skyld hjertesalaten, og bræk dem over i mindre blade. De store blade deles ned gennem midten, så de matcher størrelsen på de øvrige blade.
Pluk al dilden fri fra stilkene, og kom det i en blender med olien - husk at gemme en smule dild til anretningen. Blend ingredienserne i ca. seks minutter, eller til væsken er ca. 50 grader varm. Herefter hældes den i en flad bakke og køles ned så hurtigt som muligt (køles den ikke hurtigt nok, bliver den armygrøn i stedet for irgrøn). Efter afkøling sigtes dildolien gennem en fin sigte.
Smag fløden til med citron, salt og peber. Dressingen skal være til den syrlige side og med en masse friskkværnet peber.
Vend de vilde urter, stenbiderrognen, salatenog mormordressingen sammen i en skål, og anret derefter i fire dybe tallerkener. Pynt med lidt ekstra rogn, urter og dild på toppen og hæld lidt mere mormordressing og dildolie over til allersidst.