Tid: 40 minutter. Trækketid: ca. 30 minutter.
Antal personer: 4
Hummergafler er det ikke alle, der har, men et træspyd, små frugtknive eller lignende kan også bruges til at få krabbekødet ud af kløerne.
Da fisk og skaldyr er letfordærvelige, er det vigtigt at købe helt friske krabbeklør og helst tilberede og spise dem samme dag.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT: Grøn salat med edamamebønner og pinjekerner
Ingredienser:
Limedressing:
Pynt:
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Bøfsalat med avocado og rødløg
Fremgangsmåde:
1. Fyld en stor gryde med vand, og tilsæt salt, dildfrø og eddike. Bring vandet i kog. Læg krabbekløerne i gryden, når vandet koger. Giv dem et opkog, og skru derefter ned for varmen. Lad kløerne koge i 10 minutter, og sluk for varmen. Lad dem trække i kogevandet, til det er blevet lunt. Tag dem op, og sæt dem på køl, til de skal bruges.
2. Bank krabbekløerne med bagsiden af en ske, til skallen krakelerer. Tag forsigtigt krabbekødet ud med en hummergaffel el.lign. Stil krabbekødet til side i en stor skål.
3. Skyl og nip jordbærerne, og skær dem i skiver. Halvér avocadoerne, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud med en ske, og skær det i skiver. Skyl og tør (eller slyng) babyspinaten.
4. Limedressing: Pres saften fra limefrugterne. Bland limesaften med olivenolie, og smag til med salt og peber.
5. Bland krabbekød med jordbær, avocado og babyspinat. Hæld limedressingen over, og pynt med brøndkarse og ærter. Servér straks.
Tip! Kan du ikke nå forbi fiskehandleren efter friske krabbeklør, eller vil du gerne spares for besværet med dem, kan du i stedet købe krabbekød på dåse i supermarkedet.