Grønt

OPSKRIFT | Linsesalat med syltede skalotteløg og berbèrecroutoner

Her får du opskriften på en smuk, fyldig salat, som let kan udgøre et frokostmåltid i sig selv, men også fungere godt på et fad med mezze.
Fra bogen 'Nopi' 23.08.2016

Linsesalat med syltede skalotteløg og berbèrecroutoner

INGREDIENSER:

  • 300 g puylinser
  • 8 bananskalotteløg, skåret i tynde skiver (300 g)
  • 3/4 dl olivenolie
  • 2 spsk. sherryeddike
  • 150 g surdejsbrød uden skorpe, skåret i stykker
  • 1 1/2 tsk. berbèrekrydderi (eller 1 tsk. stærk røget paprika)
  • 25 g korianderblade, hele eller grofthakkede
  • 20 g rucola, grofthakket
  • 1 stor gul rødbede (eller almindelig rødbede), skyllet, men uskrællet, skåret i skiver på 2-3 mm
  • 1/2 stor sort ræddike, skyllet, men uskrællet, skåret i skiver på 2-3 mm (80 g) (kan udelades)
  • 10 radiser, skåret i skiver på 2-3 mm (80 g)
    groft havsalt og sort peber
Berbére er en stærk krydderiblanding, der er meget populær i det etiopiske og eritreiske køkken. Den kan købes i specialbutikker, men hvis du slet ikke kan få fat på krydderiblandningen, kan du i stedet bruge stærk røget paprika. Lad dig heller ikke slå ud, hvis du ikke kan få fat på sort ræddike: Den ser flot ud som kontrast til de røde radisser, men du kan sagtens nøjes med at bruge dobbelt så mange som demDressing:
  • 1 spsk. sherryeddike
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 1/2 tsk. dijonsennep
  • 1 1/2 tsk. orangeblomsthonning
  • 3 spsk. olivenolie

FREMGANGSMÅDE

1. Skyl linserne, og kog dem i 15-20 minutter ved middelvarme. Hæld vandet fra, skyl dem, og lad dem dryppe af.

2. Forvarm ovnen til 180 °C.

3. Kom skalotteløgene i en skål sammen med 3 spsk af olivenolien og 1/2 tsk. salt. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 12 minutter, til de er bløde, men endnu ikke har fået farve. Tag dem ud, og kom dem i en skål. Hæld sherry-eddiken over, vend rundt, køl af.

4. Kom brødterningerne i en lille skål sammen med de resterende 2 spsk. olivenolie og berbèrekrydderiet. Vend grundigt rundt, spred terningerne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er sprøde og lyst gyldne. Tag dem ud, og lad dem køle af.

5. Kom samtlige ingredienser til dressingen i en lille skål sammen med 1 1/2 tsk. salt og et godt drys frisk-kværnet sort peber. Stil skålen til side.

6. Kom linserne i en stor skål lige inden servering, og tilføj de syltede skalotteløg, koriander, rucola, rødbede, ræddike, radiser og halvdelen af crou­ton­erne. Hæld dressingen over, vend grundigt rundt, anret salaten, drys med de resterende croutoner.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med vandmelon, feta, marinerede oliven og saltet citron

Sponsoreret indhold