4-6 personer
INGREDIENSER:
Rygeostdressing:
FREMGANGSMÅDE:
Tag yderbladene af blomkålen, men lad de pæne blade sidde på. Læg blomkålen op i et ildfast fad, og dryp med olie, æbleeddike, salt og peber.
Sæt blomkålen i ovnen, og bag den i 20-25 minutter ved 180°, indtil den har fået en flot gylden overflade og er blevet mør, men stadig med godt bid. Tag blomkålen ud af ovnen, læg den over på et fad, og skær den ud i grove stykker.
Skær top og rod af radiserne, og skyl dem i koldt vand. Skær radiserne i helt tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
Fordél rygeostdressing, tynde skiver af radiser og krydderurter over blomkålen, og servér, mens blomkålen stadig er lun, som en selvstændig frokostsalat, eller som tilbehør til en hovedret.
Rygeostdressing:
Hæld rygeosten og mælken i en skål, og rør det sammen. Smag til med den fintrevede skal og saften fra citronen, honningen, salt og peber, til dressingen er homogen i smagen.
Lad dressingen stå og trække i 10-15 minutter, inden den skal bruges.
Tip: Du kan også sagtens bruge lilla eller orange blomkål eller romanescoblomkål for farvens og variationenes skyld.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat af radicchio, courgette, blomster og sennepsdressing