Prøv en vegetarisk burger, for at spare på kødet i din kost.
Disse er både snaskede og smagfulde, og vi tør godt skrive under på at du ikke kommer til at savne kødet...
Til 4 stk skal du bruge:
2 store søde kartofler
1/2 dåse sorte bønne
1 lille dåse majs
1 lille rødløg, fint hakket
1 tsk spidskommen
1 tsk oregano
1 tsk chili
1 æg
1-2 spsk loppefrøskaller
Salt og peber
Sådan gør du:
Vask de søde kartofler grundigt og tør dem i et rent viskestykke. Skær de søde kartofler i tern på ca. 2 x 2 cm, kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 190 grader varm ovn i 25 min.
Mos kartoflerne mens de stadig er lidt varme og bland mosen sammen med alle de øvrige ingredienser.
Form 4 bøffer og bag dem ved 190 grader i 20 min. Skru nu op til fuld temperatur og grill funktion og giv dem 3 min for at give en sprød skorpe.
Avokadocreme:
1 moden avokado
2 spsk skyr eller græsk yoghurt
Saften fra 1/2 lime
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt koriander
Salt og peber.
Mos avokadoen og rør den sammen med alle de øvrige ingredienser.
Smag til med salt og peber.
Chilimayo:
Mix 3 spsk god mayonnaise med 1 spsk tomatpuré, 1 fed hvidløg, 1 tsk chili og salt og peber.
Flæk 4 broccoliboller smør den nederste halvdel med chilimayo, læg et salatblade på, i med bøffen, top med avokado creme og den øverste bolle.
Find opskriften på broccoliboller her
Hvis du savner fritterne anbefales det at servere bønnefritter til.
OBS! Alle opskrifter og billeder tilhører bloggen Vanløse Blues