Antal: 8 personer
INGREDIENSER:
Mandelsalsa:
FREMGANGSMÅDE:
1. Forvarm ovnen til 160 °C.
2. Gør først salsaen klar: Drys mandlerne ud i en lille bradepande, og rist dem i ovnen i 20 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle lidt af, og hak dem derpå groft. Hæld dem dernæst i en skål, og vend dem grundigt sammen med de øvrige salsaingredienser samt 1/4 tsk. salt og et godt drys friskkværnet sort peber. Stil skålen til side.
3. Skær top og bund af appelsinerne. Skær ned langs hver appelsins sider, og følg frugtens kurve, så kun den gule og hvide skal skæres fra. Skær nu selve frugten i skiver på 1/2 cm, og skær derpå hver skive i kvarter. Gentag processen med grapefrugten, men skær hver skive i sjettedele. Kom begge frugter i en stor skål.
4. Skræl pomeloen med en kniv. Del frugten i både, og fjern forsigtigt de hvide hinder. Del bådene i stykker, og vend dem forsigtigt sammen med de øvrige citrusfrugter samt halvdelen af salsaen og begge slags salat. Anret citrussalaten på et stort fad, hæld resten af salsaen over, og server salaten.