Vafler er superlette at lave, og hvis du skifter halvdelen af hvedemelet ud med rugmel og ikke tilsætter sukker, har du et ganske lødigt måltid, som kan serveres til morgenmad, brunch eller frokost.
Tid: 35 minutter.
Afkøling: 30 minutter.
Antal personer: 2
INGREDIENSER
Rugvafler med purløg:
Røræg:
Til servering:
LÆS OGSÅ: Få opskriften | Sund og lækker morgenmad
FREMGANGSMÅDE
Rugvafler med purløg: Bland hvedemel, rugmel, bagepulver, salt og fintklippet purløg i en skål. Pisk æg og mælk sammen, og rør de våde og de tørre ingredienser godt sammen. Opvarm vaffeljernet, og pensl det med en smule smør. Bag vaflerne, til de er gyldne og gennembagte. Portionen giver 2 tykke vafler.
Røræg: Pisk æg og mælk sammen med en gaffel, og krydr med salt og peber. Steg æggemassen i smør på en dyb pande ved svag til middel varme, og vend hele tiden rundt i massen undervejs. Røræggene er færdige, når de er let stivnede, men stadig cremede.
Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Anret vaflerne på 2 tallerkener.
Top dem med røræg og avocado, og drys med klippet purløg, chiliflager og fintrevet citronskal. Dryp en smule olivenolie over hver anretning, og servér straks.