Mad

Få opskriften | Sund og lækker morgenmad

Madblogger Julie Karla har specialiseret sig i at udvikle lækre opskrifter med få kalorier. Her får du hendes bud på tre kaloriefattige morgenmadsretter, som smager syndigt lækkert!
Malene Pedersen 30.09.2015

CHIAGRØD MED KOKOS OG MANGOPURÉ

Til 2 personer

Forberedelsestid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 2 dl. usødet mandelmælk (eller anden form for mælk)
  • 2 store spsk. chiafrø med top
  • 1-2 tsk. agavesirup alt efter hvor sødt det skal være (jeg brugte 1 tsk.)
  • 1 knivspids ren vaniljepulver
  • 3 store spsk. kokosmel
  • 1/2 moden mango
  • Ristede kokoschips

Sådan gør du:

  • Bland mandelmælken sammen med chiafrø, kokosmel, agavesirup og vaniljepulver. Sæt det på køl natten over i køleskabet.
  • Næsten morgen skrælles mangoen og den skæres i mellemstore stykker.
  • Blend mangostykkerne i en foodprocessor eller blender, indtil man får en lækker, cremet mangopuré.
  • Rør chiagrøden godt igennem, så den bliver helt ensartet og servér den i to skåle. Hæld godt med mangopuré over og drys med ekstra vaniljepulver og ristede kokoschips.

Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter

RUGGRØD MED ÆBLE OG KANEL

Til 2 personer

Forberedelsestid: 5 minutter

Ingredienser

  • 75 gr. blendede rugflager
  • 25 gr. hele rugflager
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. sødmælk
  • Æblekompot
  • Tørrede æbler
  • Tørrede abrikoser
  • Kanel
  • Mandler

Sådan gør du

  • Blend 75 gr. rugflager i en foodprocessor i ca. 45 sek. Det skal ikke blive til rugmel, men stadig have bid og struktur. Noget af det bliver meget fint i min foodprocessor, når jeg blender, mens noget samtidig bliver meget groft. Men det er helt fint.
  • Bland de blendede rugflager med 25 gr. hele rugflager og kom det i en gryde med vand og mælk. Kog grøden op, og lad den småkoge i et par minutter, mens der røres rundt.
  • På et tidspunkt tykner grøden, og når den har nået den rette konsistens tages den af varmen. Servér ruggrøden med æblekompot, kanel, nødder og tørret frugt.
  • Et godt tip! Servér grøden med varm mælk tilsat en smule kardemomme. Det smager skønt.

Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter

BANANPANDEKAGER MED PEANUTBUTTER OG RUGMEL

Antal: 10 pandekager

Forberedelsestid: 15 minutter

Ingredienser

  • 175 gr. skrællet meget moden banan
  • 3 æg (S)
  • 2 store spsk. peanut butter (crunchy)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 gr. rugmel
  • 1/2 vaniljestang
  • Kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Mos bananerne og pisk dem sammen med æg og peanutbutter med en håndmixer til man har en nogenlunde ensartet masse.
  • Bland rugmel, vanilje og bagepulver i og rør godt sammen.
  • Varm kokosolien op på en pande og bag de små pandekager ved middelvarme i få minutter på hver side.
  • Put ekstra kokosolie på panden, når du laver de næste omgange pandekager.
  • Servér pandekagerne sammen med ekstra peanutbutter og evt. lidt akaciehonning.

Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste indenfor mode, skønhed og sundhed!

Sponsoreret indhold