Du kender måske kraut fra den tyske sauerkraut, som mange associerer med noget ildelugtende og knapt så indbydende. Men kraut kan laves på mange måde og med fermenteringsprocessen, kan du få kålen til at smage lækkert syrligt, saltet og med en kraftig smag, som passer perfekt som tilbehør til retter, hvor du normalt ville bruge rødbede eller syltede agurker.
Denne kraut er lavet på spidskål, og dens syrlighed og fyldige smag kalder på andre kraftige ingredienser, som den kan bokse med. Prøv den til en wokret, en kraftig gryderet eller som en vovet topping på dine hotdogs til en grillaften denne sommer.
TIP: Brug patentglas og -flasker, når du fermenterer. De er nemlig lufttætte, så der ikke kommer luft og bakterier ind, samtidig med at gummiringen tillader, at overskydende kulsyre kan ‘gasse af’ under processen. Så undgår du, at glasset nærmest eksploderer som en champagneprop, når du åbner det.
INGREDIENSER:
LÆS OGSÅ: Fermentering begynder med k
FREMGANSMÅDE: