Grønt

Vietnamesiske sommerruller

"Jeg kan næsten ikke få nok af disse vietnamesiske sommerruller, så jeg laver altid en masse og gemmer dem til dagen efter, hvis de en sjælden gang ikke bliver spist op." - Timm Vladimir.
af Timm Vladimir 23.06.2017

Opskrift på vietnamesiske sommerruller

Tid: 20 minutter. Opskrift til 4 personer

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Bøfsalat med avocado og rødløg

INGREDIENSER

  • 3 håndfulde spinatblade
  • 1 agurk
  • 2 forårsløg
  • 8 radiser
  • 200 g frisk laksefilet
  • 6 store rejer
  • 12 stk. rispapir (f.eks. fra Blue Dragon, rispapir fås i velassorterede supermarkeder og hos asiatiske købmænd)
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt thaibasilikum

Til servering

  • valgfri dressing, f.eks. gomadressing, chilimayonaise eller sød chilisauce

FREMGANGSMÅDE
Skyl og tør spinaten. Skyl og halvér agurken, og skær den i tynde stave. Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler. Rens radiserne, og skær dem i tynde strimler. Skær laksen i små mundrette stykker. Kog eller steg rejerne; pil dem, og afkøl.

Opblød rispapiret, 1 ad gangen, i køligt vand, til det er helt blødt. Læg et stykke rispapir på køkkenbordet eller på et skærebræt. Fordel en passende mængde spinatblade, agurk, forårsløg, radiser, koriander og thaibasilikum på nederste ¹⁄₃ af rispapiret. Fordel laksestykkerne i den ene halvdel af rullerne, og fordel rejerne i den anden halvdel.

Rul rispapiret stramt sammen omkring fyldet. Klap de åbne ender ind, før du har rullet papiret helt sammen, og rul så resten af rispapiret om, til du har en færdig forårsrulle. Fortsæt sådan med alle 12 ruller.

Læg rullerne på et fad, så de ikke rører hinanden, ellers klistrer de sammen og er ikke til at skille ad. Servér forårsrullerne med gomadressing og chilimayonnaise.

TIP! Fødevarestyrelsen anbefaler, at fisk, som skal spises rå, fryses i mindst 1 døgn ved ÷20° eller i mindst 4 døgn ved ÷18°. Lad fisken tø op i køleskabet.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med jomfruhummer, rød grapefrugt og avocado

Sponsoreret indhold