Figner dyrkes primært i Middelhavsområdet, men særlige tilpassede sorter, kan sagtens dyrkes i Danmark. De kan plukkes på forskellige stadier - afhængigt af, hvordan man kan lide at spise dem. Når fignerne er bløde og er blevet helt brune, smager de rigtig dejligt. Men sødmen er mere koncentrere, når de hænger og begynder at skrumpe ind, og her er figensmagen helt fantastisk. Prøv det, selv om de umiddelbart ser alt for overmodne ud
Vidste du…
at figner blevet taget med til Amerika af spanske bosættere i 1500-tallet? I dag Californiens en af de største producenter af figner.
Anvendelse
Figner kan spises både friske og tørre. De kan sukkersyltes, eller man kan tilberede brændte karamelliserede figner, som er en stor delikatesse til de mørke vinteraftener. Friske figner kan spises hele eller skæres over og spises med ske. Kan også nedfryses.
Sæson
Efterår/vinter
Se opskrifter med figner:
Figner med gedeost, raddichiosalat og tomatsalsa
Nøddetærte med marcipan