Grønt

Svampeclafoutis

Clafoutis er en traditionel fransk tærte, som oftest laves med bær til dessert. Her er den i en variation med svampe til det salte køkken. Servér den til forret eller som en let frokost.
af Marie Melchior 27.09.2012

6 personer

4 æg
4 æggeblommer
4 dl mælk
4 dl fløde
5-6 spsk hakket purløg
500 g blandede svampe, fx sort trompet, karljohan, skællet kødpigsvamp el. kantareller

Pisk de hele æg og æggeblommerne sammen med mælk og fløde. Hak purløg, og rør det i blandingen. Sauter svampene i smør i et par minutter på en hed pande. Fordel svampene i smurte forme, og hæld æggeblandingen over. Stil dem i en forvarmet ovn ved 150°, og bag i 12 min.

Server svampeclafoutis'erne til forret eller som en let frokostret med grøn salat og brød til

Sponsoreret indhold