(4 personer)
250 g blomkål i små buketter
ca. ½ dl rødvinseddike
2-3 friske laurbærblade
1 knsp friskpresset hvidløg
jomfruolivenolie
salt og peber
evt. en smule hakket frisk chili el. knuste enebær
Bring 1 liter vand i kog med 1 stor spsk salt og tilsæt ½ dl rødvinseddike og lidt friske laurbærblade. Kog blomkålsbuketterne i lagen i ca. 1 min. Hæld vandet fra og kom buketterne op i en skål. Smag dem til med olivenolie, lidt mere rødvinseddike, 1 knsp. friskpresset hvidløg, lidt friskhakkede laurbærblade, salt og peber. Lad det trække før servering.
Tilsæt evt. chili eller enebær efter smag og behag.
LÆS OGSÅ OM
MÆNDENE BAG RESTAURANT FAMO
Se opskrifter på andre italienske lækkerier:
BLØD POLENTA MED FRISKE TOMATER OG KANTARELLER
COTECHINO MED LAURBÆR OG MARINERET HVIDLØG
CROSTINO MED GRILLEDE FRISKE PØLSER