Denne gulerodspaté er fyldt med sommerlige krydderier og er perfekt til en picnic. Den fungerer både som selvstændig ret eller som tilbehør. Få opskriften her!
af Kirsten Skaarup.20.04.2020Foto: Jacob Termansen.
Husk, at du kan eksperimentere med forskellige krydderier, urter og andre ingredienser for at tilpasse gulerodspatéen til din smag og bruge den på den måde, der passer bedst til dine præferencer og måltider.
4 personer
Ingredienser
150 g forårsløg (eller porrer)
4 fed hvidløg
4 spsk olie
600 g gulerødder
Reven skal af en økologisk citron
2 spsk citronsaft
Ca. 2 dl speltrasp eller alm. rasp
2 dl piskefløde eller sojamælk
1 bdt. persille
2 tsk tørret basilikum
Salt og peber
2 æg
Sådan laver du gulerodspaté
Snit forårsløg og hvidløg og svits dem i olien.
Skær 8-10 tynde strimler af et par gulerødder.
Riv resten groft på råkostjernet og hæld de revne gulerødder på panden. Svits yderligere ca. 5 min.
Tag panden af varmen og rør citronskal, citronsaft, rasp og fløde eller sojamælk i. Lad det stå i 10 min.
Hak persillen og tilsæt den sammen med basilikum, salt og peber. Rør æggene i et ad gangen.
Læg bagepapir i en postej- eller bageform og fordel de tynde skiver gulerod på formens sider.
Hæld grønsagsfarsen i og bag pateen ved 200° i ca. 40 min.
Lad den hvile et par minutter, før den vendes ud af formen.