Grønt
Hovedsalat er en blød salattype og et fint alternativ til den sædvanlige iceberg-salat. Salat er supersundt, og hovedsalat er ligesom alle andre salattyper rig på A-, C- og K-vitaminer.
Opskrifter med hovedsalatSpæd salat med sprød bresaola, gedeost, mynte og ærterGrydestegt kylling med grøn salat
Grøn salat med mormordressing
Brug salaten, hvor du ellers ville have brugt iceberg-salat, fx i en hjemmelavet burger, på smørrebrødet eller i en grøn salat.
Tilberedning
Fjern evt. brune og dårlige blade. Skyl salaten grundigt og brug fx en salatslynge til at "tørre" salaten med. Hovedsalat bruges oftest rå i salater, men kan også blancheres i 1-2 minutter.
Opbevaring
Hovedsalat kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, løst indpakket i et klæde.
Sæson
Maj-oktober