HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Grønt
Crostini med tre forskellige slags fyld
Crostini med forskelligt fyld er en delikat nippe-forret, der også passer perfekt til en picnic. Få opskrifterne på de tre bedste her!
af Marie Melchior.
11.11.2020
Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Crostini med røget torskerognscreme
200 g røget torskerogn
2 spsk cremefraiche 38 pct.
3 spsk finthakket purløg
½ citron
Friskkværnet peber
6 skiver filone- eller ciabattabrød
Crostini med kyllingelever a la Toscana
300 g kyllingelever
75 g smør
1 spsk olivenolie
1 hakket fed hvidløg
1 spsk friskhakket salvie
3 spsk cognac
1 dl Chianti-rødvin
1 spsk smør
2 hakkede ansjoser
1 spsk kapers
2 spsk smør
6 hele og store salvieblade
6 skiver ciabattabrød
Crostini med gedeost, grønkål og æble
100 g gedeost
6 skiver hvedebrød
1 spsk honning
2 spsk olivenolie
1 tsk hakket citrontimian
1 pigonæble
6 spsk hakket frisk grønkål
1 spsk hasselnøddeolie
Crostini med tre slags fyld
Sådan laver du crostini med røget torskerognscreme
Flæk torskerognen, og skrab rognen fri af hinderne og op i en skål.
Rør torskerognen med cremefraiche, purløg og et par dråber citronsaft. Smag til med friskkværnet peber.
Grill eller rist brødet på begge sider.
Smør et lag torskerognscreme på, og pynt med purløg.
TIP:
Cremen er også superlækker på sprødristet rugbrød.
Sådan laver du crostini med kyllingelever a la Toscana
Skær hinder og sener fra leverne og hak dem fint.
Smelt smørret i en pande sammen med olivenolie. Sauter forsigtigt hvidløg og salvie, så hvidløget ikke brænder på.
Tilsæt lever og svits for høj varme i 2-3 min. mens der røres i panden.
Hæld cognac på, og lad cognacen fordampe.
Tilsæt vinen lidt efter lidt sammen med smør. Når al vinen er absorberet af leverne, tilsættes ansjoser og kapers.
Smelt smør på en anden pande, og steg de hele salvieblade sprøde på hver side.
Læg bladene på fedtsugende papir. Rist brødet på den ene side.
Fordel kyllingeleveren på den ikke-ristede side af brødet, på den måde suger brødet væden fra kyllingeleveren.
Sådan laver du crostini med gedeost, grønkål og æble
Tænd ovnen på 200°.
Skær gedeosten i ca. 2 cm tykke skiver.
Udstik hvedebrødet i cirkler, der passer til gedeostens omfang. Dryp brødet med lidt olivenolie.
Læg osten på, og dryp med honning og olivenolie.
Drys lidt hakket citrontimian udover.
Læg brødene på bagepapir, og bag dem i ovnen i 6-8 min. til osten tager farve og bliver blød.
Skær æblet med skal i bittesmå stykker, bland med finthakket grønkål og nøddeolie.
Lige før servering lægges lidt grønkål og æble på toppen af den varme gedeost.
Se også
20 lækre opskrifter på picnic-mad
Se også
Crostini med trøffel
picnic
forret
fransk
Andre lækre opskrifter
Grønt
3 sylteopskrifter til sensommeren
Grønt
Fermenterede tomater med chili
Salat
Asiatisk agurkesalat med dild og sesam
Salat
Grillet ferskensalat med mozzarella og parmaskinke
ISABELLAS ANBEFALER
Blomster & Planter
Guide til efterårsstauder
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Buketter & kranse
DIY: Fine dekorationer med efterårets bær og blade
Mad
Lækre efterårs-opskrifter
Mest læste
Desserter
Skønne desserter til mortensaften
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Kager
Æblekage med kanel
Tips & tricks
Flydende eller pulver: Hvilket vaskemiddel skal jeg vælge?
Sponsoreret indhold