Grønt

Kartoffelchips

Aspargesavleren Søren Wiuffs kartoffelchips lavet af blå kartofler - men almindelige lammefjordskartofler kan også bruges.
af Eckmann Alive, Anette Eckmann, www.eckmannalive.dk / Foto: Bjarni B. Jacobsen, www.bbjf.dk 30.03.2009

1 kg blå kartofler (el. alm. Lammefjordskartofler)
1 l neutral olie
salt og evt. panch phoron *)

Vask kartoflerne grundigt og skær dem i tynde skiver på en køkkenmaskine, trøffeljern eller en pålægsmaskine. Læg skiverne i koldt vand i et kvarters tid. Dryp dem af og dup tørre i et viskestykke. Varm olien op i en gryde, der skal være så stor, at olien kun fylder 1/3 af gryden. Når olien syder omkring en tændstik, er olien varm. Friter kartoflerne gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle. Drys med salt og en anelse panch phoron el. bouillonpulver og server omgående.

*) Panch phoron - Bengali five-spice - består af lige dele nigellafrø, spidskommenfrø, gule sennepsfrø, bukkehornsfrø og fennikelfrø

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.