(6 personer)
2 smukke hovedsalat
100 g feldsalat
500 g friske ærter
1 pakke bresaola (80 g)
1 lille bundt mynte
1 spsk flydende honning
½ citron
6 spsk god olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
6 små gedeoste, i alt 100 g (Chèvres doux fra Président)
Fjern de yderste og de groveste blade fra salathovedet. Her skal frådses lidt, da vi skal bruge de spædeste blade. Skyl salat og feldsalat. Tør salaten i et viskestykke eller slyng bladene tørre. Bælg ærterne. Tænd ovnen på 200° og bag bresaolaen sprød på bagepapir i 5-8 min. Afkøl bresaolaen på en rist.
Hak mynten fint. Rør honning, saften af en halv citron og olivenolie sammen med den hakkede mynte. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret de spæde salatblade i små skåle. Fordel ærterne udover. Læg en gedeost i midten. Fordel myntedressingen over hver gedeost. Knus bresaola ud over hver anretning. Drys med havsalt og friskkværnet peber.
Server et rustikt landbrød til.
Se hele menuen og få vinforslag og arbejdsplan