(ca. 2 dl) ½ spsk sennepspulver
7 spsk lunkent vand
3 spsk hele brune sennepsfrø
3 spsk hele gule sennepsfrø
6 hele enebær
6 hele sorte peberkorn
6 hele allehånde
½ tsk tørret ingefærrod, let knust
5 tsk æblecidereddike
1½ spsk lyst rørsukker
1-2 tsk flagesalt
1 spsk tørret timian, gerne med blomst
Bland sennepspulver med lunkent vand. Lad det trække i 10 min., så smagen og styrken kan etableres. Hæld sennepsfrø, enebær, peberkorn, allehånde og ingefær i en elektrisk kaffemølle. Blend indtil mediumgroft. Bland krydderierne og resten af ingredienserne sammen med sennepspulveret. Rør det hele grundigt sammen. Opbevar senneppen i et rent syltetøjsglas i køleskabet. Lad den stå i minimum to uger, så smagen har tid til at samle sig. Juster eventuelt smagen med ekstra sukker, krydderier, eddike eller vand herefter.
Læs også:
Skønne sennepsfrø
Ovnbagte gulerødder