(tilbehør til 3-4 personer)
600 g skrællede gulerødder*
lidt koldpresset olivenolie
havsalt
friskkværnet
sort peber
Sennepsvinaigrette:
1 tsk finthakket timian el. salvie
2 tsk lys muscovado-rørsukker
20 g finthakkede syltede agurker
1 tsk grov krads sennep (se opskrift)
1½ spsk rødvinseddike el. sherryeddike
2 spsk koldpresset jordnøddeolie strejf af paprika havsalt friskkværnet sort peber
Gulerødder:
Skræl gulerødder og skær toppen af. Læg dem i en lille bradepande og vend dem grundigt med lidt koldpresset olivenolie, havsalt og friskkværnet sort peber. Bag gulerødderne i en 200° varm ovn i ca. 30 min. eller indtil de er gyldne og møre. Sennepsvinaigrette: Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål.
Anretning: Læg de varme gulerødder i en skål og hæld vinaigretten over.
*Vælg gulerødder der er forholdsvis tynde. Så behøver man nemlig ikke at skære dem i stykker, og saften og kraften bliver i roden
Læs også:
Skønne Sennepsfrø
Grov krads sennep