Grønt

Pantomaca - brød med tomat, hvidløg og olivenolie

Spansk klassiker, nem at tilberede - og ofte har man alle ingredienserne i køkkenet
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 9.03.2009

En spansk klassiker, som er meget nem at tilberede, og ofte har man alle ingredienserne i køkkenet.

4 skiver landbrød
1 fed hvidløg
1 tomat
olivenolie

Skær brødskiverne i mindre stykker. I nogle dele af Spanien bruges brødet, som det er, i andre ristes det. Find din egen variant. Skær hvidløgsfeddet igennem og gnid det jævnt over brødskiverne. Halver tomaten og stryg og pres tomaten over brødet. Dryp gavmildt med olivenolie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tips: Har man lidt spansk serranoskinke, smager det skønt sammen med tomat­brødene. Brødene kan også bruges som tilbehør til mange forskellige retter.

Andre Tapas-opskrifter:
KYLLINGEKROKETTER
SALATHJERTER MED VINAIGRETTE

LÆS MERE OM TAPAS