Grønt

Pantomaca - brød med tomat, hvidløg og olivenolie

Spansk klassiker, nem at tilberede - og ofte har man alle ingredienserne i køkkenet
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft9.03.2009

En spansk klassiker, som er meget nem at tilberede, og ofte har man alle ingredienserne i køkkenet.

4 skiver landbrød
1 fed hvidløg
1 tomat
olivenolie

Skær brødskiverne i mindre stykker. I nogle dele af Spanien bruges brødet, som det er, i andre ristes det. Find din egen variant. Skær hvidløgsfeddet igennem og gnid det jævnt over brødskiverne. Halver tomaten og stryg og pres tomaten over brødet. Dryp gavmildt med olivenolie.

Tips: Har man lidt spansk serranoskinke, smager det skønt sammen med tomat­brødene. Brødene kan også bruges som tilbehør til mange forskellige retter.

Andre Tapas-opskrifter:
KYLLINGEKROKETTER
SALATHJERTER MED VINAIGRETTE

LÆS MERE OM TAPAS

Sponsoreret indhold