Grønt

Libanesisk tabbouleh

Tabbouleh er en aromatisk salat med persille og mynte. Basis er altid bulgur, tomat, citron og olie, men det vigtigste er masser af friske urter, der giver en stærk grøn farve.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft22.01.2022

Tabbouleh er en fantastisk libanesisk salat, som er blevet spist i Mellemøsten i mange år.

Salaten er nem at lave og kan serveres som tilbehør til mange forskellige retter. Tabbouleh gør sig dog særligt godt sammen med ost, gode oliven og brød.

Prøv opskriften på libanesisk tabbouleh lige her!

SE OGSÅ: Hjemmelavet falafel med pitabrød

Opskrift på libanesisk tabbouleh

Det skal du bruge for at lave libanesisk tabbouleh

Antal: 4 personer

  • 85 g bulgur
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • 1 bdt. mynte
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 2 tomater
  • 1 rød peber
  • 1 grøn peber
  • 2 citroner
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk.stødt spidskommen
  • salt og peber

Sådan laver du libanesisk tabbouleh

  • Kog bulguren efter anvisningen på pakken.
  • Hæld vandet fra i et dørslag og lad bulguren køle af.
  • Vask og tør persillen og mynten og nip bladene af.
  • Hak urterne.
  • Fjern kernerne i tomaterne og skær dem først i både og dernæst i fine terninger.
  • Vask peberfrugterne og skær dem i små terninger.
  • Bland det hele sammen med bulguren og pres saft fra to citroner udover sammen med olivenolie og spidskommen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server retten med arabiske fladbrød og et udvalg af oliven som tilbehør til større måltider eller som en let frokostret.

SE OGSÅ: Sådan laver du dine egne ris af blomkål

Bulgur

Bulgur er lavet af durum-hvede ligesom god pasta. Hveden bliver forkogt og (sol-)tørret, skaldelene bliver fjernet, og til sidst bliver den knust.

Derefter er bulguren hurtig og nem at tilberede, og den har en blød konsistens og en mild og lidt nøddeagtig smag.

Bulgur har været brugt i det mellemøstlige køkken igennem årtusinder og er især kendt fra tabbouleh, kibbeh og fra de små, tyrkiske meze-retter.

Bulgur er en god afveksling fra ris og couscous og har et lidt højere indhold af proteiner og mineraler. Brug den også i pilaf, supper, salater og som fyld i f.eks. ovnbagte grønsager.

Sponsoreret indhold