Drinks & Cocktails

Romtoddy

Lækker gammeldags romtoddy som du kender den - med citron og kanel
af Marie26.11.2008Melchior/Foto: Betina Hastoft, Regi: House Doctor, Casa Katrine, Casagent, Laudrup Vin & Gastronomi

Romtoddy

  • 2 økologiske citroner
  • 2½ dl rom
  • 1 L vand
  • 3 kanelstænger
  • 1½ dl rørsukker

En romtoddy er en rigtig lækker måde at behandle sin forkølelse på eller bare at nyde selvom man er helt rask. Er du så uheldig at være forkølet kan citrusen og alkoholen i en romtuddy gøre underværker, og lindre irritationen ved at være forkølet. Men en romtoddy er også lækker og hyggelig at nyde på en kold dag

Sådan laver du romtoddy

  1. Skyl citronerne, og riv skallen med et juliennejern.
  2. Skær citronerne i skiver, og kom dem i en gryde sammen med skallerne.
  3. Kog vand, kanelstænger og rørsukker sammen.
  4. Kom rom i efter - det er vigtigt, at rommen ikke koger med vandet osv., da det fjerner alkoholen.
  5. Anret din romtoddy i glas med citronskiverne.

Den romtoddy vi kender i dag stammer fra Storbritannien, især Irland og Skotland. Oprindeligt indeholdt en romtoddy ikke rom, men derimod whisky. Den mildere smag af rom har dog de fleste steder udkonkurreret whisky, men ofte kan man i Storbritannien stadigvæk få både en romtoddy eller en helt klassisk whiskytoddy

Sponsoreret indhold