Artiskok er en smuk, tidselagtig grøntsag, som gemmer på sit delikate ‘kød’ bag stive blade og torne. Men lad dig ikke afskrække - den delikate smag er indsatsen værd. Artiskok smager nemlig forrygende godt. Den anvendes ikke så tit, da den anses for at være besværlig at have med at gøre. Men det er slet ikke så svært at håndtere en artiskok, når man ved, hvordan man skal gøre. I opskriften til denne salat bliver du guidet til, hvordan du forholder dig til den grønne luksusgrøntsag!
Inspiration: Nysgerrig på artiskok? Få flere opskrifter her
4 store artiskokker
2 spsk olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
2 bundter blandede krydderurter
Ansjosdressing:
1 dl yoghurt
1 spsk cider- eller æbleeddike
1 spsk koldpresset rapsolie
1 tsk akaciehonning
salt og friskkværnet peber
3 ansjosfileter
Sprøde brød:
¼ daggammelt hvedebrød
1 spsk rapsolie
havsalt
Prøv også: Grillet asparges med skum og grillet tun
Bonusinfo: Artiskok indeholder godt med C-vitamin, magnesium, folat og fibre og hjælper mod for meget fedt i blodet.