(4 personer)
1 bundt hvide asparges
2 dl økologisk sødmælk
1½ dl god hønsebouillon
havsalt og peber
200 g frisk tun
solsikkeolie
Pynt:
dild
Skræl de hvide asparges med en tyndskræller. Skyl aspargesene, og knæk den nederste, træede ende af (gemmes til saucen). Kog de afknækkede ender møre i mælk og bouillon i ca. 10 minutter, og krydr med salt og peber. Blend det til en ensartet masse; si det igennem en fin sigte, og stil til side. Blanchér aspargesene i spilkogende saltet vand i 2 minutter. Lad dem køle af i iskoldt vand, og dup dem tørre.
Prøv også: Hvide asparges med rygeostcreme
Dryp en grillpande med lidt solsikkeolie, og gril tunen på den varme pande i 1 minut på hver side. Tag det fra varmen, og krydr godt med salt og peber. Skær tunen i fire tykke skiver. Varm saucen op, og blend den med en stavblender, til den er let skummende. Anret de blancherede asparges på fire tallerkener med tunen over og den skummende sauce til. Pynt med dildbuketter.