Grønt

Rødbede

Rødbeder er andet og mere end tilbehør til leverpostejsmadden. Brug dine rødbeder rå, bagte eller i en klassisk rødbedesuppe.
af Redaktionen 21.08.2012

Rødbede er en rund til aflang rodfrugt, hvor både roden og bladene kan bruges. Vi kender bedst den rødviolette rødbede, men rødbede kan også være hvide, gule, stribede og sorte.

Opskrifter med rødbeder

Sprængt spidsbryst med syltede rodfrugter (rødbeder) og peberrod

Rødbedecarpaccio

Quinoafrikadeller med rødbede og spidskåls-tzatziki

Rødbeder med dildfrø og fennikelfrø

Syltede grøntsager

Bagt torsk med rødbeder i sennepsdressing

Nytårstorsk i sprød filodej

Flødebolle med rødbedeskum

Rødbede er nok mest kendt herhjemme som syltet rødbede og uundværlig til den lune leverpostej til julefrokosten. I Rusland indgår rødbede som hovedingrediens i nationalretten borsjtj. Rødbedebladene bruges som babyleaves på lige fod med fx rucola som bladsalat.

Rødbedesaft afgiver rigtig meget farve, så alle retter med (den rødviolette) rødbede vil få en meget karakteristisk rødviolet til lyserød farve, der nærmest ser helt giftig ud.

Vidste du…
At du kan bruge rødbedesaft til at farve glasur med? Skal du fx lave en lagkage, hvor glasuren skal være rigtig lyserød, er rødbedesaften den oplagte farvegiver, da saften giver en klar lyserød farve.

Holdbarhed
Rødbede har som alle andre rodfrugter rigtig lang holdbarhed, hvis den bare opbevares rigtigt. Rødbede kan holde sig op til 2 mdr. ved køleskabstemperatur.

Anvendelse
Rødbeder kan spises rå, bages i ovnen, evt. sammen med andre rodfrugter, eller bruges i en klassisk borsjtj. Du kan også selv sylte dine rødbeder.

Sæson
September-marts

Sponsoreret indhold