Drinks & Cocktails

Sparkling spring drink med blåbær og saltmandler

Forfriskende drink til middagen — og hvis du virkelig skal brillere: hjemmelavede saltede mandler, der sætter skub i tørsten.
31.07.202131.07.2021 - af Marie Melchior Foto: Jakob Helsig

  • 1 bakke blåbær
  • 6 kugler citronsorbet
  • 12 cl vodka
  • 1 flaske cava eller anden tør mousserende vin

Sparkling spring drink med blåbær

  1. Sæt blåbærrene på 6 småsticks.
  2. Læg 1 kugle sorbet i hvert glas, og tilsæt 2 cl vodka.
  3. Hæld herefter cava i glassene, og læg 1 blåbærspyd i hvert glas.

Saltmandler
• 300 g mandler
• 6-8 spsk fint salt
• Vand

Tænd ovnen på 200°. Læg mandlerne i en skå, og dæk dem med koldt vand. Tilsæt salt, og rør rundt. Lad mandlerne trække i 10-15 minutter. Hæld mandlerne over i en si. Ryst sien, sådet resterende salt rystes rundt med mandlerne. Læg bagepapir på en bageplade, og hæld mandlerne over på pladen. Fordel dem jævnt. Rist mandlerne i 10-15 minutter i ovnen. Mandlerne er færdige, nå der breder sig en mild duft af ristede mandler, og når de er tørre og ser hvide ud af salt. Afkøl mandlerne påen rist. De skal være helt kolde, før du kan hælde dem i patentglas.

Sponsoreret indhold