Et glimrende alternativ til den klassiske rødvinsgløgg, der nemt kan gøre en tung i hovedet. Denne drik er frisk og alligevel smager den dejligt af jul.
af Carsten Kyster.1.05.2022Foto: Martin Bjørn.
4 personer
Ingredienser
2 stjerneanis
4 kanelstænger
2 dl hyldeblomstsaft
8 dl vand eller hvidvin
50 g ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver
1 usprøjtet appelsin
Tilbehør
Kandisstang eller rørsukker
Sådan laver du varm hyldeblomstdrik
Rist stjerneanis og kanel i en varm gryde i ca. 2 min. Hæld hyldeblomstsaft og vand eller vin i gryden, og tilsæt ingefær. Lad det simre i 5-10 min.
Skær appelsinen i skiver, og fordel skiverne i 4 glas med en ske i hver. Så mindsker du risikoen for, at glasset springer på grund af varmen. Fordel hyldeblomstdrikken i glassene, og server med kandis på kanelstang eller rørsukker.
TIP: Laver du drikken med vand, kan du tilsætte lidt mørk rom for en stærkere smag.