Hvem elsker ikke flødekartofler? Når du blander dem med selleri og Vesterhavsost, bliver de i den grad klar til fest.
Smag også: Verdens bedste brød!
Tid: 15 minutter. Ovntid: 40 minutter. Antal personer: 6
Det skal du bruge til flødekartofler:
• 500 g kartofler
• 500 g knoldselleri
• 1 spsk. smør til fadet
• ½ l piskefløde
• salt og friskkværnet peber
• 150 g Vesterhavsost (fra Thiese Mejeri)
Sådan laver du flødekartofler:
1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Skræl sellerien, og skær den i 2-3 store bjælker. Skær kartofler og selleri i tynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin.
2. Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på siderne, og fordel kartoffel- og selleriskiverne i fadet. Hæld fløden over, og krydr med salt og peber.
3.
Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.
Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flødekartofler. Find opskriften her: Flødekartofler.