Grønt

Syltede grønne jordbær

Pluk de friske grønne jordbær, sylt dem og nyd smagen af syltede grønne jordbær i knasende salater, til saftigt fjerkræ eller til koldt kød.
Af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann13.06.2016

Hvis du gerne vil bevare lidt sommerstemning til de mørke vinterdage, så er den her opskrift på syltede grønne jordbær perfekt. De syltede jordbær kan holde sig i 5-6 måneder uåbnet på køl. Åbnet kan de holde sig i 15- 20 dage. De syltede jordbær er gode i salater, som tilbehør til pølse, skinke, koldt kød og fjerkræ. Spis fx dine syltede grønne jordbær til denne kyllingeret!

Syltede grønne jordbær med laurbær, sort peber og bronzefennikel

1 stort sylteglasDet skal du bruge til syltede grønne jordbær:
  • 1 kg grønne jordbær
  • 1 l god æblemost
  • 2 dl æbleeddike
  • 15 hele sorte peberkorn
  • 5 stilke bronzefennikel
  • 10 fennikelfrø
  • 7-8 laurbærblade
  • Atamon
  • 1 stort sylteglas
Sådan laver du syltede grønne jordbær:
  1. Skyl jordbærrene i koldt vand, læg dem i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
  2. Hæld æblemost, eddike og krydderier i en gryde, og bring det i kog.
  3. Skyl glasset med Atamon, og fyld de grønne jordbær i. Hæld den varme æblemostlage i glasset, så det dækker jordbærrene, luk glasset til, mens lagen er varm, og sæt glasset på køl.
  4. Lad jordbærrene sylte i 2-3 uger, inden de skal spises.

Prøv også vores gode opskrifter med rabarber ...

10 geniale opskrifter med rabarber

Sponsoreret indhold